Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia.
Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20-30 minut.
Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.